Foreldre og ungdommer i SIL se her: Gratis trenerkurs for de som skal trene 5-12 åringer

Barnas første møte med idretten skal legge grunnlaget for livslang aktivitetsglede. I barneidrett er det derfor nødvendig å vite hvordan man trener og aktiviserer barn, mer enn å ha ekspertkunnskap innenfor den enkelte idrett.

2019-10-15
Kyrre Holstad

Akershus idrettskrets tilbyr aktivitetslederkurs for barneidrett og Siggerud idrettslag har bestemt seg for at alle som jobber med/trener barn i SIL skal få støtte til å delta på et slikt kurs. Kursleder kommer til Siggerud for å holde kurset. Datoene blir: 

  • Onsdag 6., lørdag 9. og søndag 10 november (12 timer fordelt på tre dager)

Aktivitetslederkurs barneidrett går på tvers av idrettene og tar for seg de grunnkunnskapene man trenger for å påta seg treneransvar for barn. Kurset gir også konkrete tips til aktiviteter, samt hvordan man kan legge opp treningen slik at barna opplever mestring og glede i aktiviteten. 

Målgruppe for kurset er først og fremst alle som skal lede idrett og aktivitet for barn i alderen 5-12 år. Kursdeltaker må fylle 15 år det året de tar kurset. 

 

Aktivitetslederkurset er på 14 timer. - 2 timer med e-læring som skal gjennomføres før kursstart. - 12 timer med kurslærer som er en kombinasjon av 5 timer teori og gruppearbeid og 7 timer praksis i sal/ute.

 

Styret i SIL oppfordrer alle som er i målgruppen for dette kurset til å delta, dersom du vurderer å ta en trenerposisjon i fremtiden er du også velkommen. Dette er en unik mulighet til å få økt kunnskap og motivasjon til å fortsette den gode innsatsen som blir gjort innen barneidretten på Siggerud. For unge aktivitetsansvarlige/trenere vil også deltagelse være en god ting å kunne vise til dersom en har lyst til å fortsette å jobbe innen idretten, eller til utvikling av CV generelt.  

 

Kursets innhold

Aktivitetslederkurset skal gi kunnskap og trygghet til å drive variert aktivitet for barn under 12 år. Kurset tar for seg aktiviteter som utvikler hele barnet (fysisk, motorisk, psykisk og sosialt). Kurset gir kunnskap om følgende:

Modul 1 Barneidrettens verdigrunnlag

Modul 2 Barns læring og utvikling

Modul 3 Aktivitetslederrollen

Modul 4 Planlegging, gjennomføring og evaluering av økt

Kursets varighet

Aktivitetslederkurset er på 14 timer.

- 2 timer med e-læring som skal gjennomføres før kursstart. -

12 timer med kurslærer kombinasjon av 5 timer teori og gruppearbeid og 7 timer praksis i sal/ute.

For å motta kursbevis må en ha gjennomført minst 80 % av kurset (e-læring som er deler av modul 1 og modul 4 er obligatorisk). 

 

Mer info om temaet barneidrett kan dere finne på våre nettsider

 

Gi tilbakemelding til anna.hamre@gmail.com  snarest mulig dersom du er interessert i å delta. 

Kalender

Juni
MTOTFLS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket