Intervju med Andreas Folkvord

Jeg har snakket med Andreas Folkvord om hvordan det er å jobbe i Siggerud IL og miljøet.

Skrevet av Media, 10. Trinn, Siggerud Skole

2016-02-09
media2

 

 

Andreas%20Folkvord_3.JPG

Andreas har vært leder for fotballen på Siggerud i snart ett år. Han fikk en forespørsel lokalt, og bestemte seg for å takke ja. Selv har han ikke vært så ivrig i miljøet sånn i utgangspunktet, men valgte å ta del fordi han har barn som spiller fotball. 

Han sier at det har vært en fin reise, og at det var behov for endringer.  Det var et fantastisk lag som satt i styret allerede, og han føler at de sammen har fått til mye det siste året. 

Som leder er det hans oppgave å ha oversikt over det store bildet. Alt fra betalingsløsninger som kanskje ikke er så spennende, til om de har banekapasitet. Det er også hans oppgave å passe på at de håndterer antimobbing og det å ta vare på barna på en best mulig måte, noe de har lagt mye vekt på. Andreas er en person som syns det er gøy å delegere til mennesker som er flinke til hvert av de punktene. 

Det mest spennende ifølge Andreas er å skape endringer. De har laget en visjon for fotballgruppa, den går ut på at det skal være en gruppe i vekst hvor barna har det trygt og blir veldig godt ivaretatt. Når man har så gode mål, og tillitten til foreldrene er det veldig moro å jobbe. 

 

Da jeg spurte Andreas om hvordan han syntes antimobbingen fungerte svarte han at han tror de har kommet så langt de kunne ha kommet på den lille tiden de har hatt. De er veldig fornøyde med fremdriften og supporten fra foreldrene. Fotballgruppa består av både trenere og styremedlemmer som gjør en fantastisk jobb. 

Siggerud Il har et flott tilbud for barn opp til tolv, Andreas har en sønn som begynte å trene da han var seks år gammel. Fra tolv og oppover er ikke tilbudet så bra. 

Fotballen på Siggerud tilbyr muligheten til lek og spill, men kanskje viktigst av alt en mobbefri arena der det er trygt og godt for barna å være, og man får fysisk trening av folk som er engasjerte og har lyst til å lære fra seg.  

Andreas syns det er kjempegøy å jobbe med barna på fotballen, og han er også trener på allidretten som er en bigeskjeft med 35 barn fra tre til fem. Fordelen med fotballen er at der er de så store at de hører etter på hva som blir sakt, og har oppriktig lyst til å være der. Så han syns det er fantastisk å kunne være med på å engasjere de som er den nye generasjonen av Siggerud IL. 

Jeg spurte han hvorfor man burde starte med fotball hvis man ikke allerede driver på med det. Da svarte han: "De burde begynne på fotballen fordi vi har bestemt oss for å profesjonalisere, vi har bestemt oss for å lage en mulighet til å spille på alle nivåer, også de som har store ambisjoner, det er vår ambisjon. Det er et sted for mange barn som sitter alt for mye stille får muligheten til å bevege seg, og her bygger man vennskapsbånd og danner vennskap for livet." 

Det Andreas er mest stolt av er arbeidet mot antimobbing Nå i november hadde de besøk av profilerte fotballspillere på toppnivå i Norge for å fortelle om sånne ting. Det er kanskje deres viktigste fanesak, det å sørge for at det er et trygt og godt at ingen skal være utenfor der. 

Kalender

Februar
MTOTFLS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829123

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket