Intervju med Lasse Kjus

I anledning Siggerud ILs 60 års jubileum fikk vi lov til å intervjue OL- gull vinneren Lasse Kjus, som selv er fra Siggerud. Han forteller om barndommen, idretten og karrieren. 

Skrevet av Media 10. Trinn, Siggerud Skole

2016-03-02
media1

lasse%20kjus.jpgBildet er tatt fra https://www.kjus.com/en-us/athletes/lasse-kjus#

I tillegg til å ha vunnet gull på Lillehammer i 1994 har han vunnet flere sølvmedaljer og en bronsemedalje i OL. Til sammen har han 16 medaljer i OL og VM. Lasse Kjus har også 18 verdenscupseiere, og to seire i totalcupen. 

Alle idrettsutøvere må starte en gang, Lasse begynte veldig ung, og sto på ski fra han var tre år gammel. Han sto ikke alene, både søsteren og broren sto også på ski. 

Lasse forteller at det at familien hans drev med alpintvar en viktig faktor i det at han også begynte med det. I tillegg var det også mer snø før. Før i tiden brukte de Rugdeveien som slalåmbakke, og lagde løyper der. 

 Per Gundersen og Trygve Luedtke jobbet hardt sammen med Lasses far Ragnar for å få opp en bakke, og Trolldalen var ferdig i 1977. Lasses tante var formann i bakken, så de hadde nøklene hengende hemme. Han fikk mye kjeft av tanten fordi han tok nøklene og åpnet bakken tidlig etter skoletid, men det måtte til hvis han skulle få nok trening.  

I tillegg til alpint spilte han også håndball og fotball, og hadde noen A-lagskamper for fotballen. 

Da vi spurte Lasse om hvordan det var å vokse opp på Siggerudble det stille et par sekunder mens han tenkte seg om. Til slut svarte han: "Det var helt forferdelig" etterfulgt av en høylytt latter. Han forteller at å vokse opp på Siggerud var litt spesielt. Antall barn på Siggerud var veldig høyt. På barneskolen var det rundt 70 barn i hvert trinn. Lasse sammenlikner å bo på Siggerud som å bo i en barnehage, og sier at det var et veldig trygt og godt sted å være barn.  

I sesongen 1995/96 (og 98/99)  vant Lasse Kjus verdenscupen. Vi spurte han hvordan det føltes. Etter å ha skøyet litt med å si at det føltes elendig, forklarte han at når man har pushet seg selv til å klare noe, og så klare det, føler man at alt presse faller litt av. Han sier at det er litt som når kona har servert julemiddagen, da senker roen seg. 

Alpint består av flere forskjellige øvelser. Du har slalåm, storslalåm, super-G og utfor. Vi spurte Lasse hva det var han var best til. Han svarte var at det han var best til i forhold til andre utøvere, var å kombinere alle grenene, men  påpeker at han hadde flest gode resultater i utfor. 

Da Lasse var 12 år var det så få løpere igjen på Siggerud, derfor slo de seg sammen med Bærum. Etter et år med sammentrening meldte han seg over til Bærum. 

Lasse Kjus eier et eget klesmerke. Han sier at å starte noe sånt er en stor risiko, men for Lasse har det gått veldig bra, og produktene hans selges over hele verden. Han har samarbeidet med folk som for eksempel Bode Miller, Didier Cuch og Lara Gut. 

Sammen med Kjetil Andre Aamot har Lasse Kjus de to TV-programmene "Hvem kan slå Aamot og Kjus" og "Hvem kan slå Aamodt og Kjus- På bortebane". TV-serien går ut på at en rekke idrettsutøvere utfordrer Lasse og Kjetil i forskjellige konkurranser. Lasse sier at det er artig å drive på med, fordi det er ufarlig og folk liker å se på. I tillegg sier han at det er gøy, fordi de alltid vinner.  

 

Kalender

Juni
MTOTFLS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket