Intervju med Olav J. Dahlen

Jeg har intervjuet Olav Johan Dahlen(39), leder for allidretten her på Siggerud. Vi møttes i Siggerudhallen, mens det var trening. Hvordan syntes han det er å være leder? Hva er oppgavene hans?

Skrevet av Media, 10. Trinn, Siggerud Skole

2016-02-09
media2

Olav%20J.%20Dahlen.jpg

 

Hvordan syntes du det er å være leder for allidretten? 

Det er artig og inspirerende. Det å være med og utvikle og se at ungene har et tilbud. Siggerud er jo en tilvekstplass hvor det er mange tilflyttere, også er det mange som ikke kommer herfra og inntrykket mitt er at idrettslaget er en liten smeltedigel som gjør at folk blir kjent. Det er positivt for miljøet på Siggerud. 

Hva er oppgavene dine? 

I utgangspunktet så er rolla mi det som står skrevet på hjemmesida, men det er ikke så enkelt å få tak i frivillige som kan ta seg av de oppgavene. Det første året så var det nesten alt, bortsett fra treninga som var jobben min, men nå har vi fått med flere i styret og det viser jo at det er flere som er interessert i å være med. Nå har jeg ansvaret for allidrettens og idrettskolens hjemmeside, og oppdaterer der og kommer med meldinger der.  Jeg sitter jo som leder for styret i allidretten som den gruppa egentlig heter. Ved å sitte på den plassen, så har jeg også ansvaret for barneidretten i Siggerud idrettslag og samtidig har jeg også møter i hovedstyret. 

Hvor lenge har du vært leder for allidretten? 

Jeg har vært leder siden mars 2014. Jeg har sittet i ett år nå i mars og stillingen går ut i mars neste år. Det er egentlig to år du blir valgt for, men det var da jeg kom inn, men i utgangspunktet så skulle det egentlig ha gått fra januar til januar. Hovedstyret eller Siggerud idrettslag, har ett årsmøte og før det årsmøtet så skal den enkelte idrett ha sine årsmøter. Før dette årsmøtet skal de egentlig ha valgt ut et nytt styre. Basert på at det er vanskelig å få til, så har ikke det latt seg gjennomføre. Det har vært litt forskyvning i forhold til hvordan det burde ha vært. 

Kan du fortelle litt om allidretten og hva dere gjør? 

Ja, selve allidretten er basert på bevegelselek for barn fra 3-5år. Vi har vært litt fleksible på det med alder, så det kan godt være barn på 2,5 år. Foreldrene er jo oppfordret til å delta aktivt og passe på sine barn, sånn at det fungerer på en trygg og grei måte. Barna er jo ikke så trygge på å gå alene ennå, så det er vanskelig å kjøre en lek for barn på en så tidlig alder. Det krever mye av foreldrene, så vi trenger at folk kommer og stiller opp.  

Jeg så at det også var noen ute, er de også med i allidretten? 

Det er idrettsskolen. Det er fra 1.-4. klasse. Jeg hadde egentlig bare hørt om allidretten før jeg sa "ja" til å være leder. Det har før også vært et tilbud fra 1.-4., men vi syntes å synd på dem som ikke finner seg til rette i håndball og fotball, at de ikke skulle ha et tilbud. Så vi kjørte opp et tilbud i fjor som heter (…)farm. Da hadde vi innleide trenere hele tiden. I år har vi gjort nye endringer på det, så det ser ut som at vi klarer oss med minimalt innleie. For det er forskjellige aktiviteter og litt mer enn bare ordet idrettsskole som gjør at folk får prøve forskjellige ting. 

Hadde du noe forhold til allidretten da du var ung? 

Egentlig ikke. Idretten som jeg drev med var jo egentlig fotball. Jeg er jo selv med på "Old boys" på Siggerud nå. 

Er det noe spesifikt dere gjør hver gang? 

Vi har vært heldig å fått med oss flere foreldre etter hvert som er med og kjører. De har også sine forhold til idrettslaget for så vidt. Andreas Folkvord, som er leder for fotballgruppa, er min nestleder. Han er en kreativt type, så han har vi fått med oss som trener. Han styrer sine treninger på en helt annen måte enn Thomas Haugen, og han sitter også i styret for allidretten. Det er jo veldig variert, så neste gang vi varmer opp, så vil det være noe helt annet. 

Har du noen fordeler som leder?  

Hm, det var et godt spørsmål! I utgangspunktet så får jeg lov til å være med å påvirke hvordan det skal utvikles. På den måten kan jeg jo være med å utvikle hvordan kanskje min egen sønn skal få utvikling. Men ellers har jeg ikke noen økonomiske fordeler. 

Pleier du å lære bort eller være trener? 

Jeg er i utgangspunktet ikke trener, men som i dag, så er jeg med på treninga, og hjelper til hvis det trengs. Jeg har ansvaret for hjemmesida vår, så det er jo en av mine store jobber da. 

Hva gir det deg å være leder? Noe kunnskap eller toleranse? 

Man lærer jo litt om hvordan andre barn oppfører seg, i forhold til hvordan du skal behandle andre. Vi er alle forskjellige og noen reagerer på en beskjed med en gang, mens andre gjør ikke det. Det ligger mye lærdom i det.  

Kalender

Mai
MTOTFLS
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket